Završen ciklus izobrazbe knjižničara za rad sa setom dodataka BOSON

Objavljeno 18.4.2019.

U Vojniću je 5. travnja 2019. godine završen ciklus izobrazbe knjižničara za rad sa setom dodataka BOSON koji će omogućiti stvaranje dodatnih kreativnih projekata. Edukacije je organizirao Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), uz suradnju Centra za stalno stručno usavršavanje knjižničara u Republici Hrvatskoj.

Održane su ukupno 33 radionice na kojima je sudjelovalo 174 knjižničara iz gradova širom Hrvatske.

Institut za razvoj i inovativnost mladih osigurao je i darovao opremu i edukacijske materijale, a Centar za stalno stručno usavršavanje knjižničara u Republici Hrvatskoj vodi upisnik polaznika programa te izdaje potvrde o pohađanju izobrazbe.

Bitnost projekta Digitalni građanin ogleda se u jačanju kapaciteta knjižnica kako bi postale središta digitalnih inovacija i žarišta znanja lokalnih sredina koja odgovaraju na izazove novoga doba, pomažući i pripremajući djecu i odrasle za stjecanje digitalnih vještina.

Sljedeći ciklus edukacija počet će sredinom lipnja 2019. godine te će se odnositi na napredno korištenje seta dodataka BOSON. Također, IRIM će uskoro raspisati poziv uvrštenim knjižnicama za donaciju 3D pisača i održati edukaciju za njegovo korištenje. Temelj za dobivanje, osim motivacijskoga pisma, bit će broj održanih radionica, broj sudionika na radionicama te broj posudaba opreme.