Virtualno otvorenje izložbe „Marko Marulić – europski humanist“ u Litvi

Objavljeno 2.6.2020.

Regionalna javna knjižnica „Simonaitytė“ okruga Klaipėda u Litvi (Klaipėdos apskrities viešoji I. Simonaitytės biblioteka) u srijedu 3. lipnja 2020. godine priprema otvorenje izložbe Marko Marulić – europski humanist koja je nastala suradnjom Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Litvi u povodu predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije. Otvorenje izložbe 3. lipnja moći će se od 15 sati pratiti i uživo na stranici Knjižnice na Facebooku.

U programu otvorenja izložbe sudjelovat će ravnateljica Knjižnice „Simonaitytė“ dr. sc. Laura Juchnevič, gradonačelnik Klaipėde Vytautas Grubliauskas, veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Litvi Krešimir Kedmenec i prevoditeljica Jurga Jozič.

Izložba Marko Marulić – europski humanist na 12 izložbenih panoa na litavskome i engleskome jeziku predstavlja život i rad Marka Marulića te pruža osvrt na njegov utjecaj na različite europske suvremenike.

Izložba je u siječnju 2020. godine predstavljena i u litavskoj Nacionalnoj knjižnici „Martynas Mažvydas“ , a krajem mjeseca izložba će biti postavljena i u litavskome gradu Kaunasu.