Veleposlanica Latvije u službenom posjetu Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu

Objavljeno 28.4.2023.

Izvanredna i opunomoćena veleposlanica Republike Latvije u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Budimpešti, njezina ekscelencija Agnese Kalniņa, posjetila je 26. travnja 2023. godine Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu. U toj se prilici sastala s glavnom ravnateljicom Knjižnice prof. dr. sc. Ivankom Stričević.

Osim glavne ravnateljice, sastanku su iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu prisustvovale i viša knjižničarka za međunarodnu suradnju Jagoda Ille, voditeljica Odjela nabave i izgradnje zbirki dr. sc. Vesna Golubović te viša stručna savjetnica za odnose s javnošću Nela Marasović.

Na sastanku se razgovaralo o mogućem nastavku suradnje u organizaciji i razmjeni izložaba koja je započela 2007. godine gostovanjem izložbe Book Art in Croatia u Nacionalnoj knjižnici Latvije.

S ciljem promicanja svoje zemlje, njezinih običaja, jezika, povijesti, kulture kao i prirodnih bogatstava, veleposlanica Republike Latvije darovala je Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu dvadesetak knjiga o Latviji. Knjige, osim što će postati dio fonda Knjižnice, bit će i dio stalnog postava izložbe knjiga koje su predstavništva različitih zemalja darovala Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Fotografija posjeta veleposlanice Latvije Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu