V. d. glavne ravnateljice NSK na svečanome obilježavanju stogodišnjice Nacionalne knjižnice Litve

Objavljeno 18.11.2019.

Vršiteljica dužnosti glavne ravnateljice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu dr. sc. Tatijana Petrić 14. studenoga 2019. godine nazočila je svečanome obilježavanju stote obljetnice litavske Nacionalne knjižnice „Martynas Mažvydas“. Tom je prigodom sljedeći dan, 15. studenoga 2019. godine, sudjelovala i na konferenciji posvećenoj važnosti suradnje među knjižnicama 21. stoljeća, osobito onim susjednih zemalja (The 21st Century Libraries: Traditions & Innovations).

Tijekom istoga posjeta dr. sc. Tatijana Petrić održala je nekoliko bitnih sastanaka, od kojih svakako treba izdvojiti onaj s veleposlanikom Republike Hrvatske u Litvi Krešimirom Kedmencem.

Kao nastavak dugotrajne i plodne suradnje Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i litavske Nacionalne knjižnice „Martynas Mažvydas“ u litavskoj nacionalnoj knjižnici 15. siječnja 2020. godine bit će otvorena izložba pod nazivom Marko Marulić – europski humanist, koju Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu priprema u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Republici Litvi, uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a u povodu predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije, za koju je svrhu kao jedno od glavnih sjedišta odabran prostor Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.