V. d. glavne ravnateljice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu na Osmoj konferenciji ravnatelja nacionalnih knjižnica Jugoistočne Europe

Objavljeno 5.11.2019.

V. d. glavne ravnateljice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu dr. sc. Tatijana Petrić sudjelovala je na Osmoj konferenciji ravnatelja nacionalnih knjižnica Jugoistočne Europe od 21. do 23. listopada 2019. godine koja se održala u Nacionalnoj knjižnici Republike Bugarske „Sv. Ćiril i Metod“.

Glavna tema Konferencije bila je rukopisna i dokumentarna baština u nacionalnim knjižnicama Jugoistočne Europe, s osvrtom na pohranu, čuvanje i zaštite zbirki građe posebne vrste.

Konferenciji su nazočili i ravnatelji iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Makedonije, Srbije, Slovenije i Turske. Sudionici su razmijenili iskustva i održali predavanja na temu dostupnosti građe iz zbirki građe posebne vrste u sklopu kojih je v. d. glavne ravnateljice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu dr. sc. Tatijana Petrić održala predavanje o temi važnosti, zaštite i pristupa zbirki građe posebne vrste NSK. Predstavljeni su aktualni projekti te je istaknuta važnost umrežavanja, dijeljenja resursa, kao i planskoga i strateškoga razvoja procesa zbrinjavanja građe posebne vrste nastavkom suradnje u budućim projektima.