Uspostavljena Usluga brzog povrata građe

Objavljeno 28.4.2020.

Kako bi se u skladu s mjerama suzbijanja pandemije bolesti COVID-19 broj ulazaka u prostor Knjižnice smanjilo na najmanju moguću mjeru, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu 27. travnja 2020. godine uspostavila je Uslugu brzoga povrata građe (tzv. drive-in povrat). Usluga je korisnicima dostupna od ponedjeljka do petka od 8.30 do 14.30 pred ulazom u Digitalni laboratorij NSK, sa sjeveroistočne strane Knjižnice, u dnu stepeništa kod glavnoga korisničkog ulaza. Korisnici će građu moći odložiti u posebno označene košarice, a dežurnom knjižničaru ostavit će osobne podatke kako bi mogli primiti obavijest o naknadno provedenome razduživanju građe.

Na temelju odluke Vlade Republike Hrvatske, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu od 27. travnja 2020. godine otvorena je za korisnike prema ograničenome sustavu rada. Radno je vrijeme Knjižnice od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati, dok je subotom Knjižnica otvorena od 9 do 14 sati. U skladu s preporukama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo za rad knjižnica, Knjižnica do daljnjega pruža samo usluge posudbe i povrata građe te obavlja upise novih korisnika. Rad u čitaonicama trenutačno nije moguć, a plan otvaranja čitaonica odvijat će se u skladu s daljnjim uputama Zavoda. Također, Knjižnica osigurava i pružanje usluga čija se dostupnost može omogućiti na posredan način – elektroničkom poštom ili nekim drugim elektroničkim putem.

Knjižnica poziva sve svoje korisnike da prate daljnje obavijesti na Portalu NSK i profilima Knjižnice na društvenim mrežama o mogućim daljnjim izmjenama u radu i uslugama Knjižnice prema uputama nadležnih tijela povezanima s pandemijom bolesti COVID-19.