U sklopu platforme Ovid omogućen pristup bazama podataka AGRICOLA i ERIC

Objavljeno 1.7.2019.

Od 1. srpnja 2019. godine u sklopu platforme Ovid, osim baze podataka MEDLINE, mogu se pretraživati i baze podataka AGRICOLA i ERIC.

Bibliografska baza AGRICOLA (AGRICultural OnLine Access) indeksira časopise u području agronomije, botanike, entomologije, šumarstva, prehrane, hidrologije, zaštite okoliša, zoologije, akvakulture i srodnih područja. Obuhvaća više od 5 milijuna citata, a osim bibliografskih zapisa članaka, sadrži i zapise za monografije, disertacije, patente, računalne programe, audiovizualne materijale i druge online sadržaje.

Bibliografska baza ERIC (Educational Resource Information Center) omogućuje pristup literaturi i izvorima u području odgoja i obrazovanja. Sadrži podatke i radove iz znanstvenih i stručnih časopisa, zbornika i knjiga, izvještaje i dr. Obuhvaća više od 1,5 milijuna zapisa te poveznice na više od 300 000 dokumenata s cjelovitim tekstovima objavljenima od 1966. godine do danas.

Pojedinosti o ostalim online bazama podataka s nacionalnom licencijom te licencijom Sveučilišta u Zagrebu dostupne su u sklopu Portala elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu.