U NSK uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za zapošljavanje žena

Objavljeno 19.6.2020.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 18. lipnja 2020. godine održano je svečano uručenje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu druge faze Poziva ZAŽELI – Program zapošljavanja žena.

Program se novčano potpomaže sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a cilj mu je zapošljavanje žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada na poslovima pružanja potpore i podrške za starije i nemoćne na području cijele Hrvatske, s naglaskom na teško dostupna i seoska područja, kao i na otoke.

Ugovore vrijedne više od 192 milijuna kuna u sklopu druge faze Programa uručili su predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

U trenutačnoj, drugoj fazi Programa planirano je zapošljavanje 2117 žena koje će brinuti o gotovo 13 tisuća starijih i nemoćnih osoba u Republici Hrvatskoj, dok su u njegovoj prvoj fazi već donesene odluke o novčanom potpomaganju 322 projektna prijedloga vrijedna više od milijardu kuna, a u sklopu kojih je zaposleno 6 tisuća žena i obuhvaćeno 30 tisuća krajnjih korisnika.