U NSK predstavljena knjiga „Povijest europskog ujedinjenja“

Objavljeno 30.6.2023.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u četvrtak 29. lipnja 2023. godine, predstavljena je knjiga hrvatskog politologa i diplomata Damira Grubiše „Povijest europskog ujedinjenja“.

Uz autora, knjigu su predstavili i prof. dr. sc. Ivo Josipović, dr. sc. Senada Selo Šabić, izv. prof. dr. sc. Hrvoje Špehar te prof. dr. sc. Damir Agičić koji je bio u ulozi moderatora.

Knjigu koja je objavljena u povodu 10. obljetnice ulaska Republike Hrvatske u članstvo Europske unije prof. Agičić nazvao je „kapitalnom knjigom autora s bogatim znanstvenim, diplomatskim, ali i prevoditeljskim iskustvom“.

U svojem pozdravnom govoru prof. dr. sc. Ivanka Stričević, glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, poželjela je knjizi „uspješan i plodan knjiški život“.

Ovo važno djelo u izdanju izdavačke kuće Srednja Europa rekonstruira povijest političke misli o europskom ujedinjenju – od antičkog mita o Europi do prvih koraka europske integracije nakon Drugog svjetskog rata, a završava trenutkom kada je Europska unija doživjela svoje dosad najveće proširenje – primanjem Hrvatske u članstvo 2013. godine.

Izvor fotografija: NSK