Tribina „Analiza ostvarenih ciljeva“ projekta „Povećanje pristupa elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih informacija – e-Izvori“

Objavljeno 25.3.2019.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u ponedjeljak 8. travnja 2019. godine u 9 sati organizira tribinu pod nazivom Analiza ostvarenih ciljeva projekta Povećanje pristupa elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih informacija – e-Izvori. Tribina se održava u sklopu projekta Povećanje pristupa elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih informacija – e-Izvori.

Koordinatorica projekta e-Izvori mr. sc. Alisa Martek u uvodnome će izlaganju predstaviti dosadašnja iskustva i planove u provedbi Projekta, dok će nazočne u ime Knjižnice pozdraviti glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu dr. sc. Tatijana Petrić.
U prvome dijelu Tribine pomoćnik ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje dr. sc. Josip Hrgović govorit će o akreditacijama i reakreditacijama ustanova u sustavu znanosti i visokoga obrazovanja, a prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miloš Judaš održat će izlaganje o okretanju politike Sveučilišta u Zagrebu europskomu poticaju otvorenoga pristupa. O otvorenoj znanosti govorit će docentica u Odjelu za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru dr. sc. Jadranka Stojanovski.
U drugome dijelu izlaganja djelatnice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu održat će predavanje o pristupu elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih informacija. Mr. sc. Alisa Martek i Ivana Čadovska predstavit će hrvatsku znanstvenu produkciju, Sonja Borak korištenje e-izvora, dok će Goranka Mitrović govoriti o bibliometrijskim uslugama Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Tribina je, ponajprije, namijenjena korisnicima elektroničkih izvora znanstvenih i stručnih informacija, a to su znanstvenici, nastavno osoblje u visokoškolskim ustanovama, studenti te knjižničari u visokoškolskim i znanstvenim ustanovama, ali i svim novim, mogućim skupinama korisnika.
Tribina je otvorena za javnost, a svi zainteresirani mogu se prijaviti do 4. travnja 2019. godine preko obrasca dostupnoga na mreži.

Program Tribine.