Tijekom prosinca omogućen slobodan pristup odabranim bazama tvrtke Ovid Technologies

Objavljeno 9.12.2019.

Tijekom prosinca 2019. godine tvrtka Ovid Technologies omogućila je slobodan pristup sljedećim odabranim e-izvorima:

Joanna Briggs Institute EBP Database je sveobuhvatna baza podataka koja sadrži istraživanja utemeljena na dokazima te pruža pristup različitim informacijama u području biomedicine i zdravstva koje analiziraju, ocjenjuju i pripremaju stručni recenzenti Instituta Joanna Briggs. Taj Institut smatra se jednim od vodećih svjetskih pružatelja informacija i pomagala koji pomažu zdravstvenim djelatnicima u provedbi učinkovita praktičnog programa utemeljena na dokazima te pružanju najbolje moguće njege pacijentima.

Global Infectious Diseases & Epidemiology Online Network (GIDEON) je baza podataka koja sadrži sveobuhvatne podatke o zaraznim bolestima u svakoj zemlji. Posuvremenjuje se na dnevnoj razini s informacijama o najnovijim epidemijama, a korisna je kao pomoć u dijagnosticiranju bolesti i identifikaciji različitih organizama. Baza obuhvaća više od 30 000 grafova i slika.

Academic Medicine je časopis Udruge američkih medicinskih koledža (Association of American Medical Colleges) koji služi kao međunarodni forum za razmjenu ideja, informacija i strategija u rješavanju glavnih izazova s kojima se suočava akademska medicinska zajednica. Časopis obuhvaća teme u sklopu obrazovanja i profesionalnoga usavršavanja, poslovnika u sklopu znanosti i zdravstva, institucionalne politike i upravljanja te istraživačke i kliničke prakse u akademskim sredinama.

Obstetrics & Gynecology službeni je časopis Američkoga koledža za opstetričare i ginekologe (American College of Obstetricians and Gynecologists – ACOG). Časopis se objavljuje od 1953. godine, a obuhvaća sadržaje na temu promicanja izvrsnosti u kliničkoj praksi u sklopu opstetricije i ginekologije te usko povezanih područja.

Upute za pristup navedenim izvorima.

Pojedinosti o online bazama podataka za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu dostupne su u sklopu Portala elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu.