Zrinka Mikulić

Polaznici XXI. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ posjetili Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu

Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu 26. rujna 2018. godine posjetili su polaznici XXI. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“.

Tijekom dvosatnoga posjeta Knjižnici, polaznici Ratne škole razgledali su korisničke prostore Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Na početku posjeta, polaznike je pozdravila koordinatorica procesa Informacijski centar mr. sc. Irena Pilaš i ukratko im predstavila rad Informacijskoga centra. Sa značenjem i vrijednim djelima hrvatske pisane baštine Zbirke rukopisa i starih knjiga upoznala ih je voditeljica Zbirke dr. sc. Irena Galić Bešker. U Zbirci službenih publikacija polaznike je obavijestila o sadržaju najveće zbirke službenih publikacija Republike Hrvatske, stranih država i međunarodnih organizacija koordinatorica procesa Čitaonica mr. sc. Blaženka Peradenić Kotur. Zbirku knjižnične građe o Domovinskom ratu predstavio je djelatnik Knjižnice Hrvoje Špac, dok je u Elektroničkoj učionici djelatnica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu Goranka Mitrović održala radionicu pod nazivom Elektronički izvori znanstvenih informacija i vrednovanje znanstvene produktivnosti.

Na kraju posjeta, polaznicima  XXI. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ uručene su i članske iskaznice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

 

 

Helena Trbušić

Polaznici ratne škole „Ban Josip Jelačić“  Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“, posjetili su Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu 26. rujna 2018.

Nakon kratkog obilaska korisničkih prostora knjižnice, polaznici ratne škole su posjetili Zbirku rukopisa i starih knjiga pod vodstvom dr.sc. Irene Galić-Bešker, te Zbirku službenih publikacija koju im je prezentirala koordinatorica  mr. sc. Blaženka Peradenić-Kotur.

Hrvoje Špac, upoznao je posjetitelje sa zbirkom knjižnične građe o Domovinskom ratu, nakon čega je uslijedila radionica pod nazivom Elektronički izvori znanstvenih informacija i vrednovanje znanstvene produktivnosti.

 

 

 

 

 

 

 

Polaznici XXI. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ posjetili Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu

Polaznici ratne škole „Ban Josip Jelačić“ posjetili NSK u Zagrebu – Aleksandar Kocković

Dana 26. rujna 2018. godine, održan je posjet polaznika XXI. naraštaja ratne škole „Ban Josip Jelačić“, Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“, Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Posjet je bio organiziran prema sljedećem rasporedu:

13.30                   Predvorje Knjižnice, ulazna razina „0“
Kratki uvod i početak obilaska korisničkih prostora Knjižnice

                                1) Informacijski centar –
mr. sc. Irena Pilaš, koordinatorica procesa Informacijski centar

13.40 – 14.00 2) Zbirka rukopisa i starih knjiga – razina –1
dr. sc. Irena Galić-Bešker, voditeljica Zbirke

14.00 – 14.30 3) Zbirka službenih publikacija – 4. kat
mr. sc. Blaženka Peradenić-Kotur, koordinatorica procesa Čitaonica

                              4) Zbirka knjižnične građe o Domovinskom ratu – 1. kat
Hrvoje Špac, djelatnik NSK

14.30 – 15.15 5) Elektronička učionica – polukat
Goranka Mitrović, djelatnica NSK

Radionica: Elektronički izvori znanstvenih informacija i                        vrednovanje znanstvene produktivnosti

15.15 – 15.30 Pitanja
Podjela članskih iskaznica

Bojana Bajić

U srijedu, 26. rujna 2018. godine s početkom u 13.30 sati, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održan je posjet polaznika XXI. naraštaja ratne škole „Ban Josip Jelačić“ Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“. Predavanju je prethodio kratak uvod nakon kojeg se iz predvorja Knjižnice krenulo u obilazak korisničkih prostora. Prvo po redu održano je predavanje mr. sc. Irene Pilaš, koordinatorice procesa Informacijskog centra. U 13.40 u prostorijama Zbirke rukopisa i starih knjiga na razini -1 predavanje je nastavila dr. sc. Irena Galić-Bešker, voditeljica Zbirke. Od 14.00 do 14.30 mr. sc. Blaženka Peradenić-Kotur, koordinatorica procesa Čitaonica, na 4. je katu posjetitelje uputila u Zbirku službenih publikacija. Potom je Hrvoje Špac djelatnik NSK posjetitelje pozvao da na 1. katu prisustvuju predstavljanju Zbirke knjižnične građe o Domovinskom ratu. Posljednja u nizu predstavljena je Elektronička učionica na polukatu zgrade Knjižnice, a posjetitelje je njome provela Goranka Mitrović, djelatnica NSK. U sklopu obilaska održana je radionica na temu Elektronički izvori znanstvenih informacija i vrednovanje znanstvene produktivnosti.
Po završetku obilaska posjetitelji su bili pozvani postaviti pitanja, a posjet polaznika završen je u 15.30 sati podjelom članskih iskaznica.

valentina haić

<img=„istaknuta-slika.jpg“/>” />Polaznici Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ u posjetu NSK</p>
<p>Polaznici Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ u srijedu su posjetili NSK. U Predvorju su dobili uvodne informacije, a potom je uslijedio dvosatni obilazak knjižnice. Saznali su koje sve i kakve informacije mogu dobiti ili naći u Informacijskom centru, a potom su se upoznali sa Zbirkom rukopisa i starih knjiga. Koordinatorica procesa Čitaonica Blaženka Peradenić-Kotur upoznala ih je sa Zbirkom službenih publikacija.<br />
Posebice zanimljiv bio im je posjet Zbirci knjižnične građe o Domovinskom ratu. Zanimanje nije splasnulo ni prilikom predstavljanja Elektroničke učionice u kojoj su se gosti upoznali sa svim mogućnostima koje pruža. Posjet su završili radionicom Elektronički izvori znanstvenih informacija i vrednovanje znanstvene produktivnosti nakon čega su im uručene članske iskaznice naše Knjižnice.</p>
	</div><!-- .entry-content -->

	
</article><!-- #post-## -->

<article id=

Krunoslav Fučkor

Budući časnici hrvatske vojske posjetili Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu

Budući časnici hrvatske vojske posjetili Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu

26. rujna ove godine našu knjižnicu posjetio je XXI. naraštaj Ratne škole „Ban Josip Jelačić“, Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“. Više od dvije stotine budućih hrvatskih vojnih časnika, pozdravila je Irena Pilaš, koordinatorica procesa Informacijski centar, te ih upoznala sa radom knjižnice. Uslijedilo je nekoliko zanimljivih predavanja na temu Zbirka rukopisa i starih knjiga, dr. sc. Irene Galić-Bešker, voditeljice Zbirke, Zbirka službenih publikacija, mr. sc. Blaženke Peradenić-Kotur, koordinatorice procesa Čitaonica, te Zbirka knjižnične građe o Domovinskom ratu, Hrvoja Špaca, djelatnika NSK.

Nakon kraće pauze, posjetitelji su prisustvovali radionici Elektronički izvori znanstvenih informacija i vrednovanje znanstveni produktivnosti, predavačice i djelatnice NSK, Goranke Mitrović.

Na kraju se povela zanimljiva rasprava na kojoj su posjetitelji postavljali pitanja, te su im podijeljene članske iskaznice. Ovim činom Nacionalna i sveučilišna knjižnica želi pomoći budućim časnicima hrvatske vojske da brže i kvalitetnije završe studij, te postanu redoviti čitatelji i posjetitelji naše ustanove.

Krunoslav Fučkor