Svečana dodjela Nagrade Anđelko Novaković

Objavljeno 24.10.2016.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u četvrtak, 27. listopada 2016. godine, u 13 sati, u sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2016., održat će se dodjela Nagrade Anđelko Novaković Zaklade Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu za najuspješniju neobjavljenu zbirku pjesama.

Nakon provedenoga javnog Natječaja na koji je pristiglo 89 zbiraka pjesama, Prosudbeno povjerenstvo za dodjelu Nagrade, u čijem su sastavu bili Ervin Jahić, Božidar Petrač, Davor Šalat i Dobrila Zvonarek, jednoglasno je odlučilo da se Nagrada Anđelko Novaković dodijeli pjesnikinji Ivani Čagalj za zbirku pjesama Nastavna jedinica: paralaksa.

Pohvaljuju se rukopisi sljedećih pjesnika, i to Mije Čagalj, Marije Dukić, Gorana Gatalice, Marka Gregura, Marije Grgić, Franje Nagulova, Stipe Odaka i Irene Skopljak Barić.

Nagrada Anđelko Novaković nosi ime uglednoga pjesnika, esejista i književnoga kritičara, koji je svojim predanim radom zadužio hrvatsku književnost i kulturu u cjelini. Utemeljena je s namjerom poticanja literarnoga stvaralaštva i nagrađivanja vrijednih književnih ostvarenja mladih.