Skrivene tajne Brijuna u Noći muzeja

Objavljeno 28.1.2014.

U sklopu Noći muzeja višestruko nagrađivani hrvatski fotograf i snimatelj Marko Vrdoljak održat će u petak, 31. siječnja, u 21 sat u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predavanje Skrivene tajne Brijuna.

Svrha je predavanja popularizacija fotografske umjetnosti u Hrvatskoj i otkrivanje tajni predivnoga arhipelaga. Posjetitelji će moći vidjeti niz od dvjestotinjak fotografija koje je Vrdoljak snimao za službenu fotomonografiju, arhiv i film Nacionalni park Brijuni, među kojima su i rijetko snimane fotografije rezidencijalnih vila, podruma i mnogih tajni ovoga predivnog arhipelaga.

Uz predstavljanje fotografskih radionica koje Vrdoljak ovoga proljeća pokreće na Brijunima, posjetitelji će moći sudjelovati i u razgovoru te druženju poslije predavanja.

Marko Vrdoljak rođen je u Zagrebu 1973. godine. Vlasnik je tvrtke Five Stars Ltd. u kojoj već više od deset godina radi na promidžbi hrvatskih ljepota u svijetu, surađujući s mnogim ministarstvima, uredima vlade, veleposlanstvima i kulturnim ustanovama.
Dosad je objavio osam fotomonografija: Zagrebačka županija, Nacionalni park Brijuni, Nevjerojatna Hrvatska, Nerezine, Nacionalni park Risnjak, Zagreb, Lošinj Archipelago i Veličina skromnoga, a trenutačno radi i na nekoliko novih fotografskih i filmskih projekata.

Vrdoljak je, uz ostale nagrade i priznanja, dobitnik i najprestižnije strukovne nagrade u Hrvatskoj, Tošo Dabac, za velik doprinos potvrđivanju umjetničke fotografije i fotografske umjetnosti u Hrvatskoj.