Razlistane godine HKD-ove Sekcije za narodne knjižnice – panel-rasprava u povodu 70. obljetnice kontinuiranoga rada

Objavljeno 21.10.2020.

U petak 23. listopada u 12 sati u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu održat će se panel-rasprava u povodu obilježavanja 70. obljetnice rada Sekcije za narodne knjižnice Hrvatskoga knjižničarskog društva.

Program će se održati u dva dijela. U prvom će predsjednici pet komisija i jedne radne grupe predstaviti svoj rad u okviru Sekcije za narodne knjižnice, a u drugom dijelu predviđena je prezentacija o aktualnoj raspravi u okviru IFLA-e vezano uz prijedlog promjene ustroja stručnih tijela i o tome kako se to može odraziti na ustroj stručnih tijela HKD-a. O radu pojedinih komisija i radne grupe raspravljat će posebni gosti (po jedan od svake Komisije te Radne grupe) koji su bili njihovi istaknuti članovi. U drugome dijelu programa panel-rasprava trebala bi dati i prijedlog smjera razvoja i organizacije HKD-ove Sekcije za narodne knjižnice u odnosu na aktualne prijedloge promjene ustroja stručnih tijela Međunarodnoga saveza knjižničarskih društava i ustanova (IFLA).

U programu će, između ostalih, sudjelovati dr. sc. Dijana Machala, predsjednica Hrvatskoga knjižničarskog društva i Dunja Marija Gabriel, knjižničarska savjetnica za narodne knjižnice u Hrvatskome zavodu za knjižničarstvo i predsjednica Sekcije i Komisije za narodne knjižnice Hrvatskoga knjižničarskog društva.

S obzirom na epidemiološku situaciju, dolazak je potrebno potvrditi do 23. listopada 2020. do 9 sati na adresu e-pošte hkd@hkdrustvo.hr ili na telefon 01 615 93 20 jer je broj mjesta ograničen.

Ova panel-rasprava jedan je od programa Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i HKD-a u Mjesecu hrvatske knjige 2020., a održat će se uz pridržavanje sviju važećih epidemioloških mjera.