Radionica „U svijetu grafike – grafička radionica visokog tiska“ u sklopu izložbe „Linija ljepote – trag nadahnuća“

Objavljeno 21.10.2019.

U sklopu izložbe Linija ljepote – trag nadahnuća: 100 godina Grafičke zbirke Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u Galeriji Klovićevi dvori u srijedu 23. listopada 2019. godine u 18 sati konzervator-restaurator Odjela Zaštita i pohrana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu Tomislav Bajić održat će radionicu U svijetu grafike – grafička radionica visokog tiska kojom će se pružiti uvid u područje grafike te nastanak radova uporabom grafičkih tehnika.

Tijekom trajanja Izložbe u utorak 29. listopada 2019. godine u 18 sati konzervator-restaurator Odjela Zaštita i pohrana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu Stevo Leskarac održat će predavanje „Ključ ljepote“ – ključna uloga konzervatora-restauratora u okviru zaštite umjetnina na papiru. Viša kustosica Grafičke zbirke Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu Charlotte Maria Frank 15. listopada 2019. godine održala je predavanje Grafičke tehnike – između ideje i realizacije.

Obljetnička izložba Grafičke zbirke Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u Galeriji Klovićevi dvori otvorena je do 3. studenoga 2019. godine.