Prof. dr. sc. Mirna Willer dobitnica nagrade „IFLA Scroll of Appreciation“

Objavljeno 6.11.2020.

Umirovljena profesorica Odjela za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru i nekadašnja djelatnica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu prof. dr. sc. Mirna Willer dobitnica je najznačajnije međunarodne godišnje nagrade IFLA-e (The International Federation of Library Associations and Institutions) za 2020. godinu pod nazivom IFLA Scroll of Appreciation koja se dodjeljuje za poseban doprinos knjižničarstvu.

Prof. dr. sc. Mirna Willer nagradu je dobila zbog predanoga rada u sklopu IFLA-e, u područjima povezanima s bibliografskom organizacijom informacija, strojnočitljivim formatom UNIMARC te konceptualnim modelima u području bibliografske organizacije informacija, kao i u kontaktnim područjima. Radu IFLA-e pridonijela je tijekom gotovo 30 godina aktivnoga članstva.

U svim je navedenim područjima, kao i u brojnim drugim, poticala razvoj bibliografskih standarda, formata, pravilnika i konceptualnih modela. Bila je i autor niza znanstvenih i stručnih radova, monografija i uredničkih knjiga.

Ostavila je i neizbrisiv trag u svojem radu na Sveučilištu i posvećenosti obrazovanju budućih naraštaja knjižničara.

Prof. dr. sc. Mirna Willer na stručnome skupu u NSK „Sistemsko knjižničarstvo 2018.: Knjižnični informacijski sustavi i formati: prema postMARC okruženju“.