Pristup bazi podataka IEEE/IET Electronic Library (IEL) na daljinu omogućen svim ovlaštenim ustanovama

Objavljeno 17.10.2019.

Pristup bazi podataka IEEE/IET Electronic Library (IEL) na daljinu od 9. listopada 2019. godine omogućen je svim ovlaštenim ustanovama s pravom pristupa na bazu.

Pristup bazi izvan mreže, odnosno IP raspona matične ustanove, moguće je ostvariti unosom AAI@EduHr korisničkih podataka preko Shibboleth prijave ili kreiranjem i unosom osobnoga korisničkog računa na korisničkoj platformi preko Remote/Roaming prijave.

IEEE/IET Electronic Library (IEL) jedna je od najopsežnijih i najznačajnijih baza znanstvenih i stručnih članaka u sklopu područja elektrotehnike, računarstva, ICT-a i srodnih područja. Baza sadrži više od četiri milijuna dokumenata u cjelovitu obliku, više od 180 časopisa, više od 1700 konferencijskih zbornika, više od 3000 tehničkih standarda te više od 670 knjiga – MIT Press eBooks.

Pojedinosti o svim ostalim online bazama podataka kojima je omogućen probni pristup ili kojima se može pristupiti u sklopu nacionalne ili institucionalne licencije dostupne su u sklopu Portala elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu.

Upute za pristup bazi podataka preko Shibboleth prijave.

Upute za pristup bazi podataka preko Remote/Roaming Access pristupa.