Predavanje predsjednice LIBER-a u NSK

Objavljeno 13.3.2015.

U srijedu, 18. ožujka 2015. u 9.30 sati, u dvorani na polukatu Knjižnice, u sklopu službenoga posjeta Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, Kristiina Hormia-Poutanen, predsjednica LIBER-a (Udruge europskih znanstvenih/istraživačkih knjižnica) i direktorica Službe za mrežu knjižnica Nacionalne knjižnice Finske, održat će se predavanje Digital services development – cases of Finland and LIBER.

Kristiina Hormia-Poutanen odnedavno je na čelu LIBER-a (Ligue de Bibliotheques Europeennes de Recherches)  i namjerava nastaviti njegovu misiju stvaranja temelja za poboljšani rad istraživačkih knjižnica na području Europe udruživanjem u pripremi projekata Europske unije te njihovim sudjelovanjem na godišnjoj konferenciji LIBER-a na kojoj se razmjenjuju stečena znanja i iskustva, s ciljem da se u što većoj mjeri primjenjuju u budućnosti. U sklopu predavanja prikazat će na konkretnim primjerima razvoj digitalnih usluga u Udruzi, kojoj je na čelu, te u knjižnicama Finske, koja slovi kao zemlja s najrazvijenijim sustavom knjižničarstva u svijetu.

Osim predavanja, predsjednica LIBER-a održat će i radni sastanak s Dunjom Seiter-Šverko, glavnom ravnateljicom Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te dogovoriti moguće oblike suradnje.

Ulaz je slobodan.