Predavanje „Grafičke tehnike – između ideje i realizacije“ u sklopu izložbe „Linija ljepote – trag nadahnuća“

Objavljeno 14.10.2019.

U sklopu izložbe Linija ljepote – trag nadahnuća: 100 godina Grafičke zbirke Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u Galeriji Klovićevi dvori u utorak 15. listopada 2019. godine u 18 sati viša kustosica Grafičke zbirke NSK Charlotte Maria Frank održat će predavanje Grafičke tehnike – između ideje i realizacije kojim će se pružiti uvid u bogat repertoar grafičkih tehnika na izdvojenim primjerima s Izložbe.

Tijekom trajanja Izložbe održat će se još nekoliko zanimljivih predavanja i radionica. U srijedu 23. listopada u 18 sati radionicu U svijetu grafike – grafička radionica visokog tiska održat će konzervator-restaurator Odjela Zaštita i pohrana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu Tomislav Bajić, dok će 29. listopada 2019. godine u 18 sati predavanje „Ključ ljepote“ – ključna uloga konzervatora-restauratora u okviru zaštite umjetnina na papiru održati konzervator-restaurator Odjela Zaštita i pohrana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu Stevo Leskarec.

Obljetnička izložba Grafičke zbirke Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u Galeriji Klovićevi dvori otvorena je do 3. studenoga 2019. godine.