Poziv za prijavu izlaganja za 22. seminar „Arhivi, Knjižnice, Muzeji“

Objavljeno 25.4.2018.

Hrvatsko knjižničarsko društvo, u suradnji s Hrvatskim arhivističkim društvom i Hrvatskim muzejskim društvom, i ove godine organizira godišnji seminar Arhivi, Knjižnice, Muzeji: mogućnosti suradnje u okruženju globalne informacijske infrastrukture, čije će se 22. izdanje održati od 21. do 23. studenog 2018. godine u Poreču. Jedan od suorganizatora Seminara je i Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu.

Tema ovogodišnjeg Seminara, Interdisciplinarnost i inkluzivnost u AKM zajednici, okupit će predstavnike baštinskih ustanova u Hrvatskoj oko pitanja vezanih uz mogućnosti suradnje ustanova u baštinskom sektoru u okruženju globalne informacijske infrastrukture. Program Seminara uključivat će izlaganja baštinskih i informacijskih stručnjaka, posterska izlaganja, predstavljanja projekata, kao i raznih izdanja ustanova u AKM zajednici.

Izlaganja i ostali radovi mogu se prijaviti preko mrežne stranice Seminara – izlaganja i prilozi u sklopu radionica do 1. rujna, a posterska izlaganja do 15. rujna 2018. godine.

Održavanje ovog godišnjeg seminara pokrenuto je 1997. godine, kao odgovor na promjene uzrokovane strelovitim napretkom informacijskih tehnologija koje su učinile nužnom tješnju suradnju baštinskih ustanova, a u cilju omogućivanja njihovim korisnicima što boljih usluga, utemeljenih na objedinjenom pristupu različitim izvorima podataka.

Seminar se održava uz potporu Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.