Poziv za prijavu izlaganja na Šestome festivalu hrvatskih digitalizacijskih projekata

Objavljeno 25.2.2016.

Šesti festival hrvatskih digitalizacijskih projekata održat će se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, 21. i 22. travnja 2016. godine.

Šesti festival hrvatskih digitalizacijskih projekata i ove će godine okupiti stručnjake iz područja izgradnje i upravljanja digitalnim zbirkama, digitalizacije, izgradnje sustava digitalne knjižnice te korištenja i promicanja digitalne kulturne i znanstvene baštine. Tema u središtu ovogodišnjega D-festa bit će okupljanje podataka i digitalne građe koja će se razmatrati u sklopu uvodnih predavanja, ali i u ostalim izlaganjima dvodnevnoga skupa. Sudionici Festivala imat će priliku poslušati i izlaganja o fondovima i natječajima Europske unije za dodjelu sredstava za digitalizaciju građe. Nastavit će se s dobrom praksom prethodnih godina te u program Festivala uvrstiti i posterska izlaganja te odabrana studentska izlaganja.

Teme su ovogodišnjega Festivala: Okupljanje digitalne građe, Interoperabilnost metapodataka, Fondovi i natječaji Europske unije, Kreativne industrije i korištenje digitalne kulturne baštine, Digitalizacija specifičnih vrsta građe i Predstavljanje provedenog projekta digitalizacije.

Izlaganja se prijavljuju slanjem sažetka (do 300 riječi) i biografije autora (do 150 riječi) s podatcima o imenu autora, nazivu ustanove i e-pošti.
Sažetci se šalju na adresu dfest@nsk.hr.
Potrebno je naznačiti vrstu prijave: izlaganje ili izlaganje na posteru.
Rok za prijavu sažetaka je do 20. ožujka 2016.
Autori će o prihvaćanju izlaganja biti obaviješteni do 25. ožujka 2016.