Postanite modni urednik na Wikipediji

Objavljeno 27.11.2013.

Od 12. studenoga do 12. prosinca Europeanina stranica posvećena modi (Europeana Fashion) organizira online natječaj na Wikipediji (Europeana Fashion challenge). Zadatak je sudionika natječaja uređivati članke iz područja mode na Wikipediji, a pobjednike očekuju vrijedne nagrade.

U natječaju mogu sudjelovati svi. Kao izvor nadahnuća i dodatan prilog člancima, natjecatelji mogu koristiti suvremene i povijesne slike te videozapise iz područja mode, dostupne u zbirkama suradnika Europeane Fashion na Wikimediji Commons – Wikipedijinom besplatnom repozitoriju za slike, zvučnu građu i druge multimedijalne datoteke.

Sudionici dobivaju bodove za stvaranje novih i proširenje postojećih članaka koji sadrže jednu ili više slika s Europeanine stranice posvećene modi, a najmarljiviji imaju priliku osvojiti vrijedne knjige iz područja mode.

Kako bi privukli što više natjecatelja, organizatori su priredili susrete širom Europe (edit-a-thons) na kojima podučavaju kako uređivati na Wikipediji, no oni nisu uvjet za sudjelovanje u natječaju.

Organizatori su natječaja Europeana Fashion, Europeana Awareness, Wikimedia Sweden, Wikimedia Italy i Wikimedia Israel.

Prijave za natječaj.