Posjet predsjednika Međunarodnoga rezidualnog mehanizma za kaznene sudove Carmela Agiusa Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu

Objavljeno 25.11.2021.

Predsjednik Međunarodnoga rezidualnog mehanizma za kaznene sudove Carmel Agius posjetio je 24. studenoga 2021. godine Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu kako bi razgledao izložbu Sloboda se njegovim imenom zove koju je Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u suradnji s partnerima priredila u povodu 30. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskome ratu i koja se u velikome predvorju Knjižnice može pogledati do 30. studenoga ove godine.

Predsjednik Međunarodnoga rezidualnog mehanizma za kaznene sudove Carmel Agius tijekom boravka u Knjižnici razgledao je i izložbu Žrtva Vukovara 1991. u suvremenoj umjetnosti koja je u malome predvorju Knjižnice otvorena do 30. studenoga ove godine u organizaciji Ministarstva branitelja Republike Hrvatske i Hrvatskoga društva likovnih umjetnika, a posjetio je i Zbirku rukopisa i starih knjiga Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, gdje su mu pokazana prigodno izložena djela iz fonda Zbirke.