Polaznici XXII. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić” u posjetu NSK

Objavljeno 25.9.2019.

Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu 23. rujna 2019. godine posjetili su polaznici XXII. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić”.

Tijekom ostvarenja zadanoga programa stručnoga vodstva i dvosatnoga posjeta Knjižnici, polaznici Ratne škole „Ban Josip Jelačić” upoznali su se s uslugama i informacijskim izvorima koje pruža Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu. Polaznici su obaviješteni o radu Informacijskoga centra, usluzi međuknjižnične posudbe, uslugama bibliometrijskih i tematskih pretraživanja, kao i ostalim uslugama korisničkih službi, te su posjetili i razgledali korisničke prostore Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Sa značenjem i vrijednim djelima hrvatske pisane baštine Zbirke rukopisa i starih knjiga upoznao ih je Ivan Kapec. U Zbirci službenih publikacija polaznike je informirala o sadržaju najveće zbirke službenih publikacija Republike Hrvatske, stranih država i međunarodnih organizacija Ivana Kežić Pucketić.

Zbirku knjižnične građe o Domovinskom ratu, kao i ostale prostore i zbirke u otvorenome pristupu, predstavila je mr. sc. Irena Pilaš, koordinatorica procesa Informacijski centar, dok je u Elektroničkoj učionici Goranka Mitrović održala radionicu pod nazivom Izvori znanstvenih informacija i vrednovanje znanstvene produktivnosti, područje Vojno-obrambene i sigurnosno-obavještajne znanosti i umijeće za potrebe polaznika.

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” najviša je vojno-obrazovna ustanova u Republici Hrvatskoj koja obrazuje visoke časnike oružanih snaga i druge državne dužnosnike za najviše vojne i civilno-vojne dužnosti. Svrha je polaznike osposobiti za donošenje strateških odluka u području obrane i sigurnosti na nacionalnoj i međunarodnoj razini. U sklopu nastavnoga programa svaki naraštaj Ratne škole već tradicionalno posjećuje Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu.

Polaznici XXII. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu uručili su zahvalnicu za dugogodišnju iznimno dobru suradnju i pomoć u edukaciji polaznika,

Na kraju posjeta, polaznicima Ratne škole uručene su i članske iskaznice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.