Počelo preuređenje neizgrađenoga i neuređenoga prostora Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu

Objavljeno 29.4.2019.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u razdoblju od 1. siječnja d 30. lipnja 2020. godine bit će središnji prostor za provedbu djelatnosti predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije. Republika Hrvatska u tome će šestomjesečnome razdoblju imati dvije glavne zadaće, a to su planiranje i predsjedanje svim sastancima u Vijeću, obuhvaćajući sastanke pripremnih tijela, te predstavljanje Vijeća u suradnji s drugim ustanovama Europske unije, ponajprije s Europskom komisijom i Europskim parlamentom.

Povijesni je to trenutak za Republiku Hrvatsku i Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu jer će se za tu namjenu 1/3 njezina neizgrađenog i neuređenoga prostora preurediti i ostaviti u nasljedstvo budućim naraštajima njezinih djelatnika, korisnika, ali i svih građana Republike Hrvatske. Preuređenje je počelo 23. travnja 2019. i bit će završeno u prosincu 2019. godine.

Molimo sve korisnike usluga Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu za strpljenje jer postoji mogućnost da će se tijekom preuređenja stvarati buka koja bi mogla ometati njihov rad.