Otvorene prijave za sudjelovanje na Dvanaestom festivalu hrvatskih digitalizacijskih projekata

Objavljeno 5.4.2023.

Pozivamo vas na Dvanaesti festival hrvatskih digitalizacijskih projekata, koji će se održati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 4. i 5. svibnja 2023. godine.

Festival hrvatskih digitalizacijskih projekata okupit će i ove godine značajan broj stručnjaka iz područja digitalizacije građe i izgradnje digitalnih zbirki koji će predstaviti rezultate rada u protekloj godini te podijeliti svoje spoznaje iz područja digitalizacije kroz predstavljanje projekata provedenih na nacionalnoj i lokalnoj razini. Raznovrsne teme programa obuhvatit će izradu novih digitalnih proizvoda i usluga, digitalno pripovijedanje, projekte razvoja publike i projekte kojima se podržavaju ciljevi građanske znanosti. Na 12. D-festu bit će riječi i o primjeni 3D digitalizacije te o korištenju umjetne inteligencije u upravljanju i korištenju digitalne građe. I ovogodišnji D-fest nastavit će s predstavljanjem aktivnosti i rezultata ključnog nacionalnog projekta digitalizacije e-Kultura – digitalizacija kulturne baštine u posljednjoj godini njegove provedbe.

Na D-festu ćemo imati priliku, kroz izlaganja i predstavljanje postera, saznati više i o digitalizaciji djela koja su nedostupna na tržištu, digitalizaciji novina, glazbene građe, fotografija, negativa, razglednica i ostale građe te brojnim projektima usmjerenim predstavljanju lokalne baštine.

Preliminarni program dostupan je na mrežnim stranicama D-festa, a prijaviti se možete putem sljedeće poveznice: PRIJAVA.

Prijave za sudjelovanje na Dvanaestom festivalu hrvatskih digitalizacijskih projekata otvorene su do 30. travnja 2023. godine.