Otvorene prijave za Noć knjige 2020.

Objavljeno 5.3.2020.

Noć knjige 2020. održat će se u četvrtak 23. travnja, na Svjetski dan knjige i autorskih prava. Riječ je o manifestaciji kojom se nastoji dati kreativan poticaj čitanju, promidžbi knjige te razgovoru o njezinu položaju i vrijednosti u suvremenome društvu.

Svi koji planiraju događanja u Noći knjige 2020. mogu ih prijaviti do 27. ožujka preko online prijavnice. Nakon ovoga roka i dalje će biti moguće prijaviti programe i akcije, no prijavljenima nakon 27. ožujka ne jamči se da će na vrijeme dobiti promidžbene materijale niti da će njihov program biti predstavljen u programskoj knjižici. Svima zainteresiranima dostupne su Upute za prijavu programa u Noći knjige 2020.

Ovogodišnja Noć knjige bit će posvećena temi Knjige koje su mijenjale svijet. U svijetu zahvaćenom alarmantnim vijestima o klimatskim promjenama i posljedicama koje one imaju za čovjeka i ostala stvorenja na planeti, željeli smo istražiti kolika je snaga i utjecaj knjige kao pokretača mogućih promjena.

Organizatori su Noći knjige Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komoreNacionalna i sveučilišna knjižnica u ZagrebuKnjižnice grada ZagrebaUdruga za zaštitu prava nakladnika – ZANAKnjižni blok – Inicijativa za knjiguportal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info te Hrvatska udruga školskih knjižničara.