Otvoren novi ured Hrvatskoga knjižničarskog društva

Objavljeno 28.9.2022.

Hrvatsko knjižničarsko društvo 26. rujna 2022. godine svečano je otvorilo svoj novouređeni prostor u podnožju zgrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Pozdravne su riječi na svečanome otvorenju uputili predsjednica Hrvatskoga knjižničarskog društva dr. sc. Dijana Machala, glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu prof. dr. sc. Ivanka Stričević te državni tajnik u Ministarstvu kulture i medija Republike Hrvatske dr. sc. Ivica Poljičak.

Otvorenju novoga prostora nazočili su i ravnateljica Uprave za arhive, knjižnice i muzeje mr. sc. Anuška Deranja Crnokić, načelnica Sektora za arhivsku, knjižničnu i muzejsku djelatnost Jelena Glavić-Perčin, članovi Stručnoga i Glavnoga odbora, članovi Etičkoga povjerenstva i Nadzornoga odbora Hrvatskoga knjižničarskog društva kao i voditelji knjižnica u Zagrebu.

Ured Hrvatskoga knjižničarskog društva i dalje djeluje na istoj adresi Ulici Hrvatske bratske zajednice 4, ali se više ne nalazi unutar zgrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, već je smješten u podnožju istočnoga dijela zgrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Novi  i veći prostor znatno će poboljšati obavljanje glavne djelatnosti Hrvatskoga knjižničarskog društva, a to je rad njegovih upravljačkih i stručnih tijela, objavljivanje glasila HKD Novosti i održavanje mrežnih stranica, izradbu prijedloga propisa u knjižničarskoj djelatnosti te objavljivanje prijevoda međunarodnih knjižničarskih standarda i smjernica.