Otvoren 9. zagrebački harfistički festival u NSK

Objavljeno 7.12.2022.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 7. prosinca 2022. godine svečano je otvoren 9. međunarodni zagrebački harfistički festival (Zagreb Harp Festival).

Pozdravne su riječi na svečanome otvorenju Festivala uputile koordinatorica Zbirke muzikalija i audiomaterijala Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu dr. sc. Tatjana Mihalić i ravnateljica Festivala i harfistica Tajana Vukelić Peić.

Na otvorenju je predstavljen i rad mlade dizajnerice i harfistice Brune Krčelić, ambijentalna lampa Chord nastala od odbačenih prirodnih i metalnih žica instrumenata nadahnuta ponajprije harfom.

U glazbenome dijelu programa harfistica Tajana Vukelić Peić nastupila je sa sopranisticom Marijom Lešajom. a glazbenom božićnom čestitkom pridružile su im se harfistica Zagrebačkoga gradskog kazališta Komedija Doris Karamatić i glazbenica Nika Pastuović.

Zagrebački harfistički festival održava se do 10. prosinca 2022. godine na nekoliko gradskih lokacija. Uz već spomenute, na Festivalu će nastupiti neke od najboljih domaćih i međunarodnih harfistica, i to Veronika Lemishenko, Mina Momčilović Belić i Ivana Pavlović, Nives Rački, Marija Klepo, Biserka Krčeli i dr.

Svi su koncerti na Festivalu besplatni uz prethodnu najavu na e-adresu zagrebharpfestival@harfacroatia.com.

Više o Festivalu.