Otkazano održavanje Desetoga festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata

Objavljeno 17.6.2020.

Zbog brojnih nepovoljnih okolnosti Programski odbor Desetoga festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata donio je odluku da se održavanje jubilarnoga D-festa odgodi za 2021. godinu.

Epidemija bolesti COVID-19 otežala je zadnjih mjeseci poslovanje knjižnica i ostalih baštinskih ustanova, a osobito održavanje stručnih i znanstvenih skupova. U isto vrijeme, pokazalo se koliko je bitna digitalizacija građe i digitalizacija poslovanja baštinskih ustanova, kako su nužne online usluge i digitalni proizvodi, kao i online edukacija, ali i znanje, sposobnosti, kreativnost i odgovornost djelatnika da u kriznim uvjetima budu uz svoje korisnike, uz zajednicu s kojom dijele iste teškoće.

Nadamo se da ćemo se sljedeće godine okupiti obogaćeni novim iskustvima, idejama i planovima te da ćemo na 10. D-festu prikazati brojne rezultate rada u području digitalizacije i primjene digitalnih tehnologija, suradničkih projekata i digitalnoga objedinjavanja, virtualnih izložaba, digitalne humanistike i razvoja online usluga te spoznati više o ulozi koju su baštinske ustanove imale u razdoblju kriznih uvjeta rada.

Pozivamo sve kolegice i kolege koji su planirali sudjelovati na ovogodišnjeme D-festu da nam se pridruže i sljedeće godine u ugodnome, stručnome, kreativnome i poticajnome ozračju kakvo naš interdisciplinarni skup potiče zadnjih deset godina.