Održano predavanje mr. sc. Vesne Blažina: „Dubrovnik – preteča zdravstvenih mjera u Europi“

Objavljeno 23.3.2016.

Prvo predavanje iz ciklusa Knjižničari govore, pod naslovom Dubrovnik – preteča zdravstvenih mjera u Europi, održala je knjižničarka i prevoditeljica mr. sc. Vesna Blažina 23. ožujka 2016. godine u dvorani na polukatu Knjižnice.

Prevoditeljica i knjižničarka Vesna Blažina završila je Klasičnu gimnaziju u Zagrebu te diplomirala engleski i francuski jezik na sveučilištu Concordia University u Montrealu 1970. godine. Magistrirala je bibliotekarstvo i informacijske znanosti na sveučilištu Université de Montréal 1975. te na istome sveučilištu 1985. godine završila i studij klasične arheologije i novogrčkoga. Tamo je od 1967. do 2003. godine bila zaposlena kao ravnateljica različitih knjižnica. Dužnost predsjednice AMCA Québec, društva bivših studenata hrvatskih sveučilišta u Montrealu, obnašala je od 1995. do 2000. godine. Zajedno s povjesničarkom medicine dr. sc. Zlatom Blažina Tomić objavila je knjigu Expelling the Plague: The Health Office and the Implementation of Quarantine in Dubrovnik, 1377-1533, koju je prošle godine u Montrealu objavio ugledni kanadski sveučilišni nakladnik McGill-Queen’s University Press.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizator je ciklusa predavanja Knjižničari govore, kojim će javnosti biti predstavljeni uspješni knjižničari i njihovo šire djelovanje u području kulture i znanosti.

Više o predavanju Dubrovnik – preteča zdravstvenih mjera u Europi.