Održano predavanje knjižničarke Angelike Gulyás u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu

Objavljeno 15.5.2018.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u ponedjeljak 14. svibnja 2018. godine održano je predavanje knjižničarke Angelike Gulyás iz Knjižnice Središnjega europskog sveučilišta u Budimpešti u Mađarskoj.

U predavanju pod naslovom Podučavanje o informacijskoj pismenosti u novoj zgradi Knjižnice Središnjega europskog sveučilišta (Information Literacy Instruction in the New Building of Central European University Library) knjižničarka Angelika Gulyás prikazala je novu zgradu Knjižnice Središnjega europskog sveučilišta, način organizacije rada te aktivnosti nakon preseljenja, s posebnim naglaskom na tečajeve informacijske pismenosti i rad s korisnicima.

Angelika Gulyás knjižničarka je u Knjižnici Središnjega europskog sveučilišta u Budimpešti u Mađarskoj. Zadužena je za zbirku građe na ruskome jeziku, sudjeluje u poslovima nabave te se bavi donacijama. Trenutačno boravi u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u sklopu programa razmjene Erasmus+. Njezin je program boravka posebno usmjeren na poslove nabave i izgradnje zbiraka te korisničke usluge u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.