Održana trideset prva iz ciklusa tribina na temu inozemne Croatice

Objavljeno 7.2.2019.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 6. veljače 2019. godine, u sklopu Zbirke inozemne Croatice, održana je trideset prva iz ciklusa tribina na temu inozemne Croatice.

Gost je bio povjesničar i voditelj Odjela za manjine Hrvatske matice iseljenika Marin Knezović, a tribinu je vodila dr. sc. Željka Lovrenčić.

U prvome dijelu tribine govorilo se o stručnome i znanstvenome radu Marina Knezovića, dužnosti ravnatelja Hrvatske matice iseljenika, sadašnjem poslu voditelja Odjela za hrvatske manjine u toj ustanovi, projektu digitalnih izdanja Hrvatske matice iseljenika, a osobito o knjizi Preko Atlantika do Pacifika autora Ante Tresića Pavičića koja opisuje život Hrvata u Sjedinjenim Američkim Državama. Ta je knjiga u okrilju Hrvatske matice iseljenika dobila digitalno izdanje te su, uz mnoge bilješke koje objašnjavaju jezik i mišljenja toga vremena, dodane fotografije i filmski zapisi iz vremena o kojem piše Ante Tresić Pavičić. U drugome dijelu tribine govorilo se o zanimanju Marina Knezovića za povijest, ekohistorijskim temama, web dizajnu i dr.

Više pojedinosti o autoru.