Održana dvadeseta iz ciklusa tribina na temu inozemne Croatice

Objavljeno 25.5.2017.

Hrvatski književnik Stjepan Šešelj bio je gost dvadesete tribine na temu inozemne Croatice. Tribina je održana 24. svibnja 2017. godine u sklopu Zbirke inozemne Croatice, pod vodstvom dr. sc. Željke Lovrenčić.

Na tribini se razgovaralo o književnome i umjetničkome radu Stjepana Šešelja. On se okušao u mnogim književnim formama – od romana do radiodrama, ali istaknuo je kako najviše voli pjesništvo jer je pisanjem pjesama započeo svoj spisateljski rad.

Jedno je od njegovih najvećih postignuća urednički rad u tjedniku Hrvatsko slovo, naglasivši kako je dio njegova posla u tjedniku i pisanje, prikupljanje sredstava za rad te urednički posao.

Njegova su djela prevedena na njemački, španjolski, engleski, švedski i bugarski jezik. U sklopu predstavljanja svojih izdanja posjetio je Sjedinjene Američke Države i mnoge europske zemlje te je istaknuo kako je u njima uvijek pokušao uspostaviti vezu s hrvatskim iseljeničkim zajednicama.

Govorilo se i o Neretvanskim književnim, znanstvenim i kulturnim susretima koji su u početku okupljali književnike iz dijela toka rijeke Neretve koji se nalazi u Hrvatskoj, a danas okupljaju hrvatske književnike iz velikoga dijela južne Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, kao i moliške Hrvate.