Održana dvadeset treća iz ciklusa tribina na temu inozemne Croatice – gošća Nela Stipančić Radonić

Objavljeno 27.10.2017.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 27. listopada 2017. godine, u sklopu Zbirke inozemne Croatice, održana je dvadeset treća iz ciklusa tribina na temu inozemne Croatice.

Gošća tribine bila je književnica i publicistkinja Nela Stipančić Radonić, a tribinu je vodila dr. sc. Željka Lovrenčić.

Na tribini je Nela Stipančić Radonić govorila o svojem životu u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Njemačkoj. Okupljenima je govorila o svojem književnom radu, o stvarima koje ju tjeraju da i dalje piše i istražuje. Budući da trenutačno živi u Njemačkoj, tvrdi kako bolje vidi i razumije prilike u Hrvatskoj jer ih promatra s odmakom iz druge zemlje. Osvrnula se i na suradnju s Hrvatskim iseljeničkim kongresom te pjesničkom udrugom Hrvatska izvandomovinska lirika. 

Dosad je objavila više romana i zbiraka poezije. Članica je Hrvatskoga žrtvoslovnog društva, pjesničke udruge Hrvatska izvandomovinska lirika iz New Yorka te je članica i tajnica Hrvatskoga obiteljskog kola u Münchenu. Publicistkinja je u Hrvatskome slovu te suradnica na mrežnome portalu Hrvatski glas Berlina.

Više pojedinosti o književnici.