Održana druga iz ciklusa tribina inozemne Croatice

Objavljeno 9.4.2014.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu održala je u utorak, 8. travnja, u sklopu Zbirke inozemne Croatice, drugu iz ciklusa tribina vezanih uz hrvatske iseljenike. Voditeljica tribine bila je dr. sc. Željka Lovrenčić, koja je ujedno i voditeljica Zbirke inozemne Croatice.

Gošća je bila mr. sc. Vesna Kukavica, zagrebačka kulturna djelatnica i novinarka, rukovoditeljica Odjela za nakladništvo Hrvatske matice iseljenika. Na tribini je predstavljena njezina nova knjiga pod naslovom Umreženi identiteti.

Više pojedinosti o knjizi i autorici.

Tribini su, između ostalih, nazočili Petar Barišić, zamjenik pročelnice Ureda za Hrvate izvan Hrvatske, velečasni Josip Bebić, ravnatelj Inozemne pastve Katoličke crkve u Hrvata, književnici Đuro Vidmarović i Stjepan Šešelj, urednik lista Kroatische Berichte Stjepan Šulek, voditeljica Hrvatskoga centra za dječju knjigu Ranka Javor, djelatnici Hrvatske matice iseljenika te Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Gošća je, osim o svojim knjigama, govorila i o radu u Hrvatskoj matici iseljenika.

Od 2000. godine urednica je i Hrvatskoga iseljeničkog zbornika, a uz tu publikaciju, uredila je i tridesetak knjiga i brošura. Dio njezina bogatog autorskog i uredničkog opusa bio je izložen na tribini.