Održana biciklijada Europskoga dokumentacijskog centra NSK u povodu Europskoga tjedna sporta

Objavljeno 26.9.2019.

Europski dokumentacijski centar Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu 24. rujna 2019. godine u sklopu ovogodišnjega Europskog tjedna sporta te u suradnji s Europskim dokumentacijskim centrom, Knjižnicom Ekonomskoga fakulteta – Zagreb, Europskim dokumentacijskim centrom IRMO ZagrebPredstavništvom Europske komisije u Republici Hrvatskoj i Središnjim državnim uredom za šport, kao i biciklistima Zagrebačkoga knjižničarskog društva (ZKD Biciklisti), organizirao je biciklijadu u kojoj su sudjelovali knjižničari, korisnici knjižnica i građani.

Tijekom biciklijade obilazili su se europski dokumentacijski centri uključeni u organizaciju kako bi se sudionike, ali i sveukupnu javnost, upoznalo s njihovim radom.

Europski dokumentacijski centar Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu bio je zadnja točka ture kako bi se u prostoru Knjižnice održalo završno događanje te se time i simbolički najavilo predsjedanje Republike Hrvatske Vijećem Europske unije u prvoj polovici 2020. godine, koje će se odvijati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Nazočne je tom prigodom pozdravila dr. sc. Tatijana Petrić, v. d. glavne ravnateljice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Manifestaciju Europski tjedan sporta predstavila je dr. sc. Martina Jeričević, načelnica Sektora za potporu sustavu športa Središnjega državnog ureda za šport, a rad Europskoga dokumentacijskog centra Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu mr. sc. Blaženka Peradenić-Kotur, voditeljica Odjela Korisničke službe Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Predstavnica Europskoga dokumentacijskog centra Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu na EDC biciklijadi bila je Ana Babić.

Svrha je biciklijade bila promicati geslo kampanje Europskoga tjedna sporta #BeActive među kolegicama i kolegama knjižničarima, članovima akademske zajednice i široj javnosti te ih tako potaknuti na tjelesnu aktivnost i upoznati ih s radom centara i mogućnostima koje se nude. Kao pratnja biciklijadi priključili su se i policajci Policijske uprave zagrebačke, čime se željelo povezati policiju, građane i ustanove koje su sudjelovale u organizaciji te među širom javnosti promicati i takav način policijske potpore.