Održan „Zeleni festival – (O)krenimo na zeleno” u NSK

Objavljeno 11.9.2017.

Zeleni festival – (O)krenimo na zeleno održao se u od 6. do 8. rujna 2017. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Mnoštvo posjetitelja imalo je prigodu kušati proizvode proizvođača organske hrane, vidjeti nova dostignuća u proizvodnji alternativne energije te poslušati brojna stručna predavanja koja su predstavila širok raspon tema – od energije iz kućne radinosti – do energetskih sustava budućnosti.

Svrha Festivala bila je promidžba i popularizacija održivoga razvoja, proizvodnje organske hrane, zaštite prirode, alternativnih izvora energije te zelenih tehnologija i inovacija. Festival je održan kao dio projekta Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku koji je Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu pokrenula 2016. godine.

Organizatori Festivala uspjeli su u namjeri i okupili širok krug znanstvenika iz područja prirodnih znanosti, mnoštvo stručnjaka i aktivista iz područja zaštite prirode, nakladnike, udruge i knjižnice koje su posvećene komuniciranju zelenih sadržaja. Okupljenima su predstavili svoj rad brojnim stručnim predavanjima, izloženim fotografijama koje su dočarale brigu za okoliš te izložbama svojih radova koji pomažu u očuvanju prirode i ljudskoga okoliša.

Festival je organiziran u suradnji s Radnom grupom za zelene knjižnice Hrvatskoga knjižničarskog društva pod geslom (O)krenimo na zeleno.