Održan drugi humanitarni koncert „Srcem i glazbom za djecu“

Objavljeno 3.12.2018.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 1. prosinca 2018. godine održan je drugi humanitarni koncert Srcem i glazbom za djecu. Koncert su organizirali Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Zaklada NSK i Klinika za dječje bolesti Zagreb.

Na koncertu je nastupio Gospel Duo s glazbenim programom koji je naglasio žanr crnačke duhovne glazbe s elementima klasike i jazza.

Gospel Duo čine mezzosopranistica Ljiljana Šišeta-Vrbančić i pijanist Oliver Vrbančić. Nakon završene Muzičke akademije u Zagrebu profesionalna ih je znatiželja odvela na studij jazza na Sveučilište za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu (Die Universität für Musik und darstellende Kunst Graz), gdje danas rade kao predavači. Kao Gospel Duo nastupaju već niz godina, a snimili su i CD s tim repertoarom u izdanju Croatia Recordsa.

Svrha je humanitarnoga koncerta Srcem i glazbom za djecu bila prikupiti sredstva za opremanje Knjižnice Klinike za dječje bolesti Zagreb. Uz ugledne članove zajednice, koncertu je nazočio i državni tajnik Tomislav Dulibić kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

Darivanjem knjiga humanitarnu akciju dosad su poduprle nakladničke kuće Naša djeca, Jesenski i Turk te Forum Zadar, potom Hrvatsko društvo skladatelja – stručna služba za zaštitu autorskih muzičkih prava i hrvatski jazz-glazbenik, bas-gitarist i kontrabasist Mario Mavrin. Medijski je pokrovitelj koncerta i akcije bila Radio Marija.

Donacije za opremanje Knjižnice Klinike za dječje bolesti Zagreb mogu se uplatiti na račun Zaklade Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu do kraja kalendarske godine s naznakom „Srcem i glazbom za djecu“.