Odabrano vizualno rješenje Mjeseca hrvatske knjige 2019.

Objavljeno 8.8.2019.

Odabrano je vizualno rješenje Mjeseca hrvatske knjige 2019., manifestacije kojom će se od 15. listopada do 15. studenoga 2019. godine nastojati na svim razinama govoriti o književnome stvaralaštvu, promicati čitanje te preko različitih programa okupiti čitateljsku publiku.

Nakon raspisana natječaja u razdoblju od 7. svibnja do 7. lipnja 2019. godine Povjerenstvo koje je imenovao Programski i organizacijski odbor Mjeseca hrvatske knjige 2019. odabralo je tri najbolja grafička rješenja. Prvonagrađeno je rješenje Branke Vasiljević i Ide Sinovčić, drugu je nagradu Povjerenstvo dodijelilo rješenju dizajnerskoga studija Kuna Zlatica te treću rješenju Ane Salopek.

Pod geslom U ritmu čitanja!, ovogodišnja manifestacija posvećena je glazbi te je namjera nagrađenih autorica bila vizualnim odrednicama povezati čitanje i glazbu tako što su se slovima koristile kao notama postavljajući ih u notno crtovlje.

Manifestaciju Mjesec hrvatske knjige 2019. organiziraju Knjižnice grada Zagreba pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a domaćin je svečanoga otvorenja Narodna knjižnica i čitaonica Buzet.