Objavljeni rezultati nagradnoga natječaja „Baština na mreži: izradi virtualnu izložbu u NSK“

Objavljeno 12.11.2018.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu objavila je rezultate natječaja Baština na mreži: izradi virtualnu izložbu u NSKNatječaj je organiziran u Mjesecu hrvatske knjige 2018., u sklopu projekta Kreativna nadgradnja digitalnog sadržaja Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu koji podupire Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Povjerenstvo za dodjelu nagrade odabralo je radove:

1. Život i djelo Nikole Andrića (predlagatelj: Gradska knjižnica Vukovar)
2. Ivan Martin Divald, prvi svjetovni tiskar u Osijeku (predlagatelj: Knjižnica Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku).

Odabrani prijedlozi bit će nagrađeni novčanom nagradom u iznosu od 2.500,00 kuna, darovnim bonom u vrijednosti do 5.000,00 kuna kojim će se omogućiti digitalizacija građe iz fonda NSK, tehničkom podrškom za izradbu virtualne izložbe, pomoći u izradbi metapodataka te diskovnim prostorom za objavu izložbe.

Pri odabiru, Povjerenstvo za dodjelu nagrade postupilo je u skladu s mjerilima cjelovitosti prijave, pravne valjanosti u pogledu autorskih prava za uporabu predviđenih djela u izradbi izložbe te udjelu građe iz zbiraka NSK u Projektu.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu čestita dobitnicima te zahvaljuje svima koji su poslali svoje prijedloge na Natječaj, uz poticaj da i dalje prate inicijative kojima se planira koristiti građa Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu kao sredstvo za promidžbu znanstvene i kulturne baštine u digitalnome obliku.