Objavljen 19. broj časopisa Glas@NSK

Objavljeno 31.7.2023.

Novi broj časopisa Glas@NSK objavljen je u tiskanom i elektroničkom obliku. U njemu predstavljamo sve značajne projekte i suradnje Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u prethodnoj godini te informacije o njezinim novim izdanjima.

Iz velikog broja članaka koje donosi 19. broj časopisa, osobito izdvajamo onaj o CroAtriumu, interpretacijskom centru nacionalne zbirke Croatica, koji se zasluženo smjestio u rubriku Tema broja. Osvrnuli smo se i na podršku koju smo u teškim vremenima, kao središnja hrvatska knjižnica, pružili Ukrajini, a donosimo i rezultate istraživanja o zadovoljstvu i stavovima korisnika NSK.

Gošće broja su dobitnice Nagrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu za 2021. godinu Nada Radman i Jasenka Zajec.

U 12 rubrika koje je predvidio novi broj časopisa Glas@NSK, djelatnici Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu su na stručan i informativan način predstavili svoj rad, vrijednu građu, a pisali su i o istaknutim pojedincima čije je djelovanje ostavilo traga u hrvatskoj kulturi i znanosti.

Objavljeni članci predstavljeni su i sažetcima na engleskom jeziku.

Svi prijedlozi i komentari u vezi sa časopisom mogu se uputiti putem e-adrese glas@nsk.hr, a na portalu NSK dostupne su i pojedinosti o službenom glasilu najveće hrvatske knjižnice.

Naslovnica 19. broja časopisa Glas@NSK