Obilježen Dan Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu 2014.

Objavljeno 21.2.2014.

U povodu Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, u glavnome predvorju Knjižnice 21. veljače  upriličeno je svečano događanje, uz nazočnost velikoga broja uglednika iz hrvatskoga akademskog, kulturnog i političkog života.

Glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Dunja Seiter-Šverko, u svojem se izlaganju osvrnula na brojne projekte koje je Knjižnica odradila u protekloj godini, potvrđujući svoje mjesto čuvarice i promicateljice vrijednosti hrvatske baštine. Ujedno, najavila je i neke nove izazove za 2014. godinu.

Na svečanome obilježavanju Dana Knjižnice proglašen je i ovogodišnji dobitnik Nagrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, koja se dodjeljuje za poseban doprinos knjižničarskoj struci. Riječ je o Iliji Pejiću, knjižničarskom savjetniku u Narodnoj knjižnici Petar Preradović iz Bjelovara. Dobitnika je predstavila dr.sc. Tanja Mihalić.

Svečanost je nastupom uveličao i vokalni sastav Groovy Acapella koji je izveo nekoliko skladbi.

U predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu postavljena je i izložba Jeste li znali? Iz almanaha hrvatske kulture koja predstavlja najznačajnije, najzanimljivije i najintrigantnije podatke iz Knjižnice i o Knjižnici kroz dvadesetak vizualno ujednačenih postera.

Izlaganje glavne ravnateljice NSK Dunje Seiter-Šverko.