Obavijest korisnicima usluge NSK Večernji rad

Objavljeno 21.9.2021.

Dana 17. rujna 2021. godine provedena je revizija sadržaja na polici za rezervaciju građe za korisnike usluge Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu Večernji rad (polica u čitaonici u prizemlju – razina 0, iza pulta djelatnika zaduženih za sigurnost).

Navedena je revizija bila nužna jer su se na polici nalazili sadržaji koji se nisu podizali tijekom duljega razdoblja, u rasponu od više mjeseci do nekoliko godina. Naslovi iz fonda Knjižnice revizijom su vraćeni u čitaonice iz kojih su posuđeni, dok je sav ostali sadržaj (osobne bilješke, bilješke s predavanja, osobne fotokopije i knjige izvan fonda NSK) privremeno pohranjen i dostupan za preuzimanje zainteresiranim korisnicima.

Za preuzimanje navedenih sadržaja potrebno se javiti knjižničarima za pultom Informacijskoga centra NSK, u prizemlju, do početka prosinca 2021. godine, nakon čega ih Knjižnica više neće čuvati.

U nastavku na provedenu reviziju, Knjižnica obavještava korisnike usluge Večernji rad koji nadalje žele koristiti građu već korištenu na temelju rezervacije da se u tu svrhu trebaju koristiti desnim dijelom navedene police (u čitaonici u prizemlju  – razina 0, iza pulta djelatnika zaduženih za sigurnost), gdje prilikom ostavljanja već korištene građe koju i nadalje žele koristiti u nju trebaju umetnuti ispunjeni obrazac za rezervaciju.

Korisnici usluge Večernji rad koji samo vraćaju korištenu građu u tu svrhu trebaju koristiti lijevi dio iste police, uz umetanje ispunjenoga obrasca u građu koju vraćaju.

U slučaju potrebe za pojašnjenjima korisnici se mogu obratiti knjižničarima za pultom Informacijskoga centra NSK ili poslati svoj upit Centru na e-adresu informacijski.centar@nsk.hr.

Bilješke i bilježnice naslagane jedna na drugu.