NSK za van

Objavljeno 22.11.2021.

NSK informacijski izvori i usluge na daljinu

Za sve korisnike koji nisu u mogućnosti koristiti usluge Knjižnice u fizičkome prostoru, Knjižnica je pripremila niz prilagođenih beskontaktnih usluga te usluga dostupnih na daljinu. Sve prilagođene usluge pogledajte na e-adresi: https://padlet.com/usluge_na_daljinu/nsk.

 

BESKONTAKTNE USLUGE

Drive-in usluga brzoga povrata i posudbe građe

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu od 22. studenoga 2021. uspostavlja uslugu beskontaktnoga povrata i posudbe građe (drive-in povrat i posudba) kako bi se korisnicima omogućile usluge bez ulaska u prostor Knjižnice.

Usluga je korisnicima dostupna od ponedjeljka do petka od 13 do 15 sati ispred Digitalnoga laboratorija NSK kod sjeveroistočnoga ulaza u Knjižnicu.

Povrat knjiga – korisnici mogu vratiti posuđene knjige te dobiti potvrdu o razduživanju.

Posudba rezerviranih knjiga – korisnici mogu posuditi prethodno rezerviranu građu. Knjige koje imaju status posudbe, mogu se rezervirati preko e-adrese: posudba@nsk.hr.

Obavijest da je građa spremna za preuzimanje, korisnik će dobiti u razdoblju od 48 sati, a potrebno ju je preuzeti u roku od tri radna dana od potvrde rezervacije građe. Nakon isteka toga roka prestaje rezervacija za zatraženu građu.

Online upis – upis i produljenje članstva na daljinu

Nova usluga omogućuje online upis u Knjižnicu ili produljenje članstva na daljinu. Korisnik svoj zahtjev za upisom ili produljenjem članstva upućuje preko mrežnoga obrasca dostupnoga na e-adresi: https://upisi.nsk.hr.

Dostavom potvrde o uplaćenome trošku članarine, članovi Knjižnice mogu koristiti njezine usluge preko e-članske iskaznice ili preuzimanjem iskaznice u Knjižnici.