NSK na Twitteru

Objavljeno 17.9.2012.

Slijedeći preporuke da knjižnice trebaju biti tamo gdje su njezini korisnici te odgovarajući na izazove društvenih medija, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu otvorila je, nakon profila na Facebooku, i profil na najbržoj društvenoj mreži, Twitteru.

Pridruživanje Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu najpopularnijoj društvenoj mreži, Facebooku ispunilo je očekivanja i potrebe njezinih korisnika. Više od 3000 pripadnika iste zajednice svakodnevno prati objave o zbivanjima u Knjižnici, novim projektima i uslugama, novostima iz područja knjižničarstva i informacijskih znanosti, ali i zanimljivosti iz srodnih kulturnih ustanova, uključujći teksualne, slikovne i videozapise.

Twitter, danas poznat kao „SMS interneta“, društvena je mreža koja broji približno 200 milijuna korisnika, a u sklopu koje se svakodnevno objavi više od 200 milijuna tvitova te postavi više od 1.6 milijardi upita.

Otvaranjem profila na Twitteru, mikroblogu kojim će svoje korisnike izvješćivati još češćim i kraćim objavama te istodobno pratiti brze objave iz srodnih kulturnih ustanova iz Hrvatske i inozemstva, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu želi pridonijeti promidžbi svojih djelatnosti, usluga i proizvoda te cjelokupnoj boljoj vidljivosti Knjižnice.

Pridružite se – s veseljem Vas očekujemo!