NSK i Digitalni laboratorij NSK partneri virtualne utrke „Cener po kvartu“

Objavljeno 4.11.2020.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Digitalni laboratorij NSK uspostavili su suradnju s Društvom športske rekreacije Aktivan život, organizatorima Zagrebačkoga noćnog cenera koji će se zbog epidemiološke situacije održati u virtualnome izdanju.

Kao i prethodnih osam godina, i ove su godine 8. studenoga zagrebačkim ulicama trebale trčati tisuće trkača iz Hrvatske i inozemstva na tradicionalnoj uličnoj utrci Zagrebački noćni cener. Zbog epidemiološke situacije u zemlji fizičko izdanje tradicionalne zagrebačke ulične utrke koje je trebalo krenuti ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu otkazano je nakon, kako na mrežnim stranicama Cenera ističu organizatori, brojnih neprospavanih noći, telefonskih razgovora te velikoga truda i rada članova organizacijskoga tima.

Cener je doživio potres baš kao i Zagreb u ožujku, ali to ga neće slomiti, poručuju ipak organizatori i pozivaju sve ljubitelje ovoga sporta na virtualno izdanje Cenera pod nazivom Cener po kvartu.

Zanimljivost je da će, zahvaljujući djelatnicima Digitalnoga laboratorija NSK, troje najbržih trkača u kategoriji žena i muškaraca virtualnoga Cenera prvi put dobiti medalje isprintane na 3D pisaču.

Virtualni Cener po kvartu održava se do 8. studenoga, a sve pojedinosti o utrci dostupne su na mrežnoj stranici i stranici Zagrebačkoga noćnog cenera na Facebooku.

Suradnja Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu s Društvom športske rekreacije Aktivan život nastavak je djelovanja Knjižnice na promicanju aktivnoga načina života građana u sklopu kojega je vježbanjem na radnome mjestu u rujnu ove godine obilježen i Europski tjedan sporta.