Novosti u pristupu online bazama podataka

Objavljeno 8.4.2020.

Nakladnik Emerald Publishing omogućio je do 30. lipnja 2020. godine Sveučilištu u Zagrebu probni pristup svojoj zbirci e-knjiga iz područja društvenih znanosti koja sadrži više od 2000 naslova.

Pojedinosti pristupa, uz popis dostupnih naslova, mogu se pronaći u opisu baze.
Udaljeni pristup platformi Emerald Insight moguć je odabirom proxy poslužitelja na glavnome izborniku Portala elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu. Ako postoje teškoće s pristupom, možete se obratiti na e-adresu baze@nsk.hr.

Springer Nature omogućio je do 31. svibnja 2020. godine hrvatskoj akademskoj i znanstvenoj zajednici slobodan pristup na više od 500 e-udžbenika iz svih područja znanosti. Riječ je o udžbenicima na njemačkome i engleskome jeziku.
Pojedinosti pristupa, uz popis dostupnih naslova, mogu se pronaći u opisu baze.
Udaljeni pristup platformi SpringerLink moguć je odabirom proxy poslužitelja na glavnome izborniku Portala elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu ili preko prijave Shibboleth. Ako postoje teškoće s pristupom, možete se obratiti na e-adresu baze@nsk.hr.

Nakon kraćega prekida pristupa bibliografska baza podataka EconLit ponovno je dostupna preko platforme EBSCOhost. Platformi EBSCOhost i dostupnim bazama podataka na platformi može se pristupiti odabirom proxy poslužitelja na glavnome izborniku Portala elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu ili putem prijave Shibboleth.
Pojedinosti o toj bazi podataka i upute za udaljeni pristup mogu se pronaći u opisu baze. Ako postoje teškoće s pristupom, možete se obratiti na e-adresu baze@nsk.hr.