Posjet veleposlanice Republike Litve u Republici Hrvatskoj NJ. E. Jūratė Raguckienė

Objavljeno 30.5.2019.

Glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu dr. sc. Tatijana Petrić u srijedu 29. svibnja 2019. godine primila je u posjet veleposlanicu Republike Litve u Republici Hrvatskoj NJ. E. Jūratė Raguckienė. Sastanku su nazočili i savjetnica za međunarodnu suradnju NSK Jasenka Zajec te rukovoditelj Odsjeka Marketing i komunikacije NSK Sandi Antonac.

Sugovornici su tijekom sastanka izrazili zadovoljstvo dosadašnjom kulturnom suradnjom Hrvatske i Litve, kao i suradnjom Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i dosadašnjega Ureda veleposlanstva Republike Litve u Zagrebu. Prisjetili su se zajedničkoga rada pri obilježavanju stote obljetnice ponovne uspostave državnosti Republike Litve i postavljanja prigodne izložbe fotografija Gintarasa Balčytisa Arhitektura Grada Kaunasa između dva svjetska rata.

Na sastanku se govorilo i o izložbi Hrvatska glagoljica koja će u lipnju 2019. godine biti otvorena u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Litvi te Akademiji znanosti Litve u Villniusu. Nakon Villniusa izložba će biti postavljena i u drugim litavskim gradovima, i to Kaunasu, Šiauliaiju i Panevėžysu.

Suradnja Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i Veleposlanstva Republike Litve u Republici Hrvatskoj nastavit će daljnjim zajedničkim radom na novim kulturnim projektima.